Background

The Naked and Famous - This Machine























První ze dvou EP skupiny Naked and Famous s názvem This Machine mě absolutně rozštěpilo. Přesně to, co jsem měl rád na jejich debutu, bylo i zde, jenom v mnohem lepším, surovějším podání. Jakoby Naked and Famous potkali Ratatat a Hadouken. Proměna je tak radikální, že si opravdu říkáte, jestli to jsou vážně Naked and Famous a ne jenom nějaká stejnojmenná skupina. Jsou.
A jsou lepší než kdy před tím - i když je to relativní, protože This Machine je vydaná roku 2011, tedy stejně jako Passive Me, Agresive You. A já si teď říkám, proboha, proč se tenhle materiál nevešel na album? Obě EP jsou tisíckrát better, mnohem vyspělejší a mnohem poslouchatelnější. A to mám, prosím, album PMAY hodně rád.
Nicméně, This Machine sice nemá tak epický začátek jako No Light, ale celkově je mnohem lepší. Uvědomíte si to někde u druhé písně a název Meeting People Sucks to ve vás zlomí. Surovost, s jakou Naked and Famous vytvořili tohle album vám vyrazí dech a ten jako takový popadnete až u poslední písně. Ke slovu (!) se dokonce dostali kytary a vážně hodně dravá basa. A abych to shrnul...
Jestli vám přijde debutové album od The Naked and Famous moc popové, a mělo by, tohle je přesně pro vás. A pokud ne... Stejně si ho pusttě!


Categories: Share