Background

The Neighbourhood - I'm Sorry...


























Skupina The Neighbourhood - jejíž správné hláskování mi dodnes dělá problémy a proto budu dále psát jen NBHD - je pětice chlapců, kluků a nevyspělých mužů z Los Angeles. Na svém kontě mají zatím jenom jedno jediné EP, a i přes to jsem se do nich zamiloval, v tom neerotickém slova smyslu.A přes to, že tihle kluci jsou opravdu mladí, EP I´m Sorry je jedno z nejlepších krátkohrajících alb, které jsem kdy slyšel. A klidně mi říkejte hipster.
Na albu se nachází všehovšudy pět písní, pět písní, a každá z nich vás rozštěpí, opravdu. Je sice moc hezké a jednoduché o něčem říkat, že je to dokonalé ale s tímto počinem si nemohu pomoc. Ne nadarmo se stala symbolem mého léta 2012 - tím myslím, že až za deset let budu vzpomínat na toto léto, kromě Rock for People a posledního Batmana si vzpomenu i na NBHD.
Zajímavé je, že tahle nahrávka se hodí snad ke všemu - je to oddechová deska do upařeného léta, na druhou stranu je to i eponymní album, které zcela jistě budu poslouchat i v zimě. A navíc - nikoho neurazí. Nebál bych se ho pustit například svým průměrným spolužákům ve škole. Tedy bál, jsem introvertní sráč, ale víte jak to myslím - zkuste si svým kamarádům pustit poslední album Radiohead a nedostanete se ani k druhé písničce...
A ten zvuk! Ten neotřelý zvuk! Dal by se charakterizovat jako něco mezi indie-popem a soundtrackem z noire filmu. Všechny ty zvuky a ruchy, které kumulují počas sloky, jen aby v refrému nabrali na síle a položili vás do kolen, tvoří spolu s příjemným falsetem zpěváka nezapomenutelný a originální poslech. Vážně, zkuste to.

Label: the [r]evolve group
Délka: 17:47
Klady: Atmosféra, síla refrémů, falset hlavního zpěváka, umělecky laděné videoklipy a image kapely (staré filmy z amerických šedesátých)
Zápory: Jen pět vydaných písní (podobnost s The Royal Concept), koncert v České republice v nedohlednu.
Vrcholy: Wires, Sweater Weather, Leaving Tonight
Smysl: Všední i nevšední pocity zprostředkované hudbou